tisdag 27 mars 2012

Bibelläsning


Det står dåligt till med bibelläsningen i församlingarna, och bibelkunskaperna – vem man än pratar med. Detta är mycket tragiskt, eftersom Bibeln är den viktigaste boken i våra liv. Bibeln ger oss kunskap om Gud och förändrar våra liv. Bibeln ger oss – tillsammans med bön – gemenskap med Gud. När man läser Bibeln fördjupar man sin relation till Gud och tron växer. Sinnet förnyas, och vi blir mer lika Kristus.

Bibeln innehåller 66 böcker.
Om man läser en bok per dag, tar det 66 dagar, drygt två månader, att läsa igenom Bibeln. En del böcker har många kapitel, andra få, så det jämnar ut sig.
Hur många gånger har du läst igenom Bibeln? Vi borde läsa igenom Bibeln åtminstone en gång per år. Med tanke på att det tar två månader att läsa igenom Bibeln, borde man hinna läsa igenom den sex gånger per år.
Bibeln innehåller nästan 1200 kapitel (1189 för att vara exakt). Läser man tio kapitel per dag, har man läst igenom Bibeln på tre månader. Läser man tre eller fyra kapitel per dag kommer man igenom Bibeln på ett år, och då har man inte ansträngt sig alls.

Det gäller att vara trogen. Ofta är vi kristna både slarviga och lata. Är Gud viktig i ditt liv eller inte?
Om vi älskar Jesus läser vi Bibeln. Vårt liv måste vara i överensstämmelse med vår bekännelse för att vi ska vara trovärdiga.  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar